lørdag 10. november 2012

Crème Brûlée

De som kjenner meg vet at dette er en av mine yndlingsdesserter. Derfor må jeg bare ha med oppskrift på denne også. Jeg har ikke mindre enn tre brûlèe brennere og aner ikke hvor mange skåler...

Ingredienser
8-10 personer
150 g sukker
4 vaniljestenger
9 dl kremfløte
1 dl H-Melk
8 eggeplommer

sukker til toppen
(helst demerara sukker)



Fremgangsmåte
Bland eggeplommer og sukker godt med mixer.

Splitt vaniljestengene og skarp ut frøene i blandingen av melk og fløte. Legg også i stengene.

Varm opp uten å koke. Hel den varme melkeblandingen over sukkeret og eggene.
Bland godt med mixer.

Sil og hell blandingen over i små porsjonsformer/eventuelt en stor brødform. Stek på 140 grader i vannbad i ca. 40 minutter eller til den er fast. Avkjøl.

Strø over brunt sukker (demerara) og stek på sterk varme til sukkeret smelter og karameliserer seg.

Avkjøl og server lun med friske bjørnebær.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar