lørdag 18. desember 2010

Bacalao fra Norge

4 porsjoner

En snau kilo klippfisk
1 kg poteter skrelte i skiver
350 g løk i tynne skiver
2 ss smør
ca 2 dl matolje
ca 150 g tomatpure
1 spansk pepper
1 ts salt
2 små friske paprika



FREMGANGSMÅTE:
Vann ut fisken i 2 døgn. Bytt vann noen ganger.
Rens den og skjær den i passe stykker.
Forvell paprikaen og fjern skinnet.
Smelt smøret i en gryte og tilsett noe av oljen + litt tomatpure. Legg poteter, fisk og løk lagvis med olje/paprika blandingen mellom lagene. Ha også finhakket spansk pepper mellom lagene.
Kok opp og la den surre ved svak varme til den er gjennomkokt. Dette tar ca 2 timer. Beveg gryten av og til slik at det ikke setter seg fast i bunnen og sider. Det kan evt tilsettes litt vann under kokingen.
Paprika i biter tilsettes de siste 15 minuttene av koketiden. Smak til med salt og rør om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar