torsdag 26. mai 2011

Iskaffe


1 kopp nesspresso (eller annen kaffe)
Litt helmelk blandet med fløte
Råkakao (eller vanlig kakao, smeltet sjokolade osv)
melis
Isbiter
Kokosmelk
Bland melk, fløte, kakao og melis i en shaker. Bland det godt. Ha det over i ett glass og hell kaffe over. Kokosmelken mikset jeg med melkeskummer for å få den litt skummete, men det går fint an å bare røre den litt med visp før du heller det over resten. Ha i isbiter og topp gjerne med kanel, palmesukker og litt sjokolade.

Tips til iskaffe:
Espresso er det beste å bruke til iskaffe. Du kan også bruke ”vanlig” kaffe som du brygger ekstra sterk.
Kjøl gjerne kaffen ned på forhånd. Dette er spesielt lurt hvis du ønsker å servere større mengder.
Melk, fløte og iskrem gir en mildere og mer mettende iskaffe. Alle kan brukes både i shaker og blender. I blender kan du også bruke yoghurt.
Kald kaffe smaker beskere enn varm, og iskaffe bør derfor søtes med sukkerlake, kaffesirup, sukker, likør eller søt frukt/juice. Hvitt sukker er søtere enn brunt, og løser seg lettere opp. Bland ut sukkeret i den varme kaffen før du tilsetter de kalde ingrediensene.
Kaffe i shaker: Fyll en shaker eller et stort syltetøyglass halvveis opp med isbiter. Tilsett alle ingrediensene og rist kraftig i ca. 30 sekunder. Server i egnet glass fylt med is.
Kaffe i blender: Denne metoden gir iskaffe med smoothie-konsistens. Kvaliteten på isbitene, om de er tørre eller våte, er avgjørende for hvor fast eller flytende drikken blir. Er drikken for fast, tilsetter en mer væske. Er den for flytende, tilsetter en mer is. Når en bruker blender, kan en også lage iskaffe med frisk eller frossen frukt.
Dersom du vil at den iskalde opplevelsen skal vare ekstra lenge, bruk glass som har vært en tur innom fryseren.
Sugerør og pynt øker opplevelsen. Pynt kan være sjokoladestrø, kakaopulver, hele kaffebønner, mynteblad, og biter av frukt som evt. også er ingrediens i iskaffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar