lørdag 14. mai 2011

Pavlova



PAVLOVA
Pavlova er New Zealands nasjonaldessert. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt.

Porsoner: 6

Marengs:
2 stk. eggehvite
2 ¼ dl sukker
1 ts eddik
1 ts maisennamel
½ ts vaniljeessens
4 ss kokende vann

Fyll:
2 dl kremfløte
4 stk. kiwi
10 stk. jordbær
1 ss melis
10 blad frisk mynte

Slik gjør du:



Marengs:

1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.

2. Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.

3. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.

Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.

Fyll:

4. Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.

5. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en foodprocessor sammen med litt melis.

6. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar