Det er det ingen tvil om. Og selv om jeg har hauger og lass med kokebøker og oppskrifter, så tyr jeg gjerne til nettet når jeg skal finne noe spennende å lage. Har derfor funnet frem en del nettsider med matoppskrifter, desserter, kaker, for allergikere osv.. Og hva er vel bedre enn å utveksle ideer med andre? Derfor dukket denne siden opp! Har noen en link å bidra med som jeg ikke har, så gi meg gjerne et hint..
lørdag 14. mai 2011
Pavlova
PAVLOVA
Pavlova er New Zealands nasjonaldessert. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt.
Porsoner: 6
Marengs:
2 stk. eggehvite
2 ¼ dl sukker
1 ts eddik
1 ts maisennamel
½ ts vaniljeessens
4 ss kokende vann
Fyll:
2 dl kremfløte
4 stk. kiwi
10 stk. jordbær
1 ss melis
10 blad frisk mynte
Slik gjør du:
Marengs:
1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
2. Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.
3. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.
Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.
Fyll:
4. Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.
5. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en foodprocessor sammen med litt melis.
6. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar